st-oer Stichting Oktober Evenementen Rossum

Schlager Festival bewijst bestaansrecht

Schlager Festival bewijst bestaansrecht

geplaatst op: 01-07-2010

ROSSUM - Het dak zou eraf gaan, voorspelden Jan Haarhuis, Gerrit Postel en Reinold Hutten in de week voorafgaand. De organisatoren van het Tiroler Schlager Festival kregen dit weekeinde gelijk: het dak van de enorme feesttent op het Rossumer weiland aan de rand van het dorp ging er figuurlijk ook af.
Nog niet eens met het Tiroler festijn op de zaterdagavond, al was het met 1.500 bezoekers van heinde en verre lekker druk en vooral erg gezellig. Het was echter de Twentse Piraten Party die gistermiddag en -avond alle verwachtingen overtrof. Waren in de voorverkoop al 1.600 kaarten verkocht, gistermiddag kwamen er daar nog eens 600 bij. En de liefhebbers van de uiteenlopende piratenhits maakten er een dolle boel van.

Tevreden gezichten dus bij Haarhuis, Postel en Hutten. Maar dat mocht ook wel een keer, wilde initiatiefnemer Jan Haarhuis wel kwijt. Want na de drie voorgaande afleveringen moest het vierde Tiroler Schlager Festival bewijzen ‘op eigen benen’ te kunnen staan.

Haarhuis wilde wel uitleggen waarom: „In de voorgaande jaren hebben we het evenement in de markt gezet en opgebouwd tot het muzikale spektakel wat het nu is. Om dat te bereiken hebben we flink geïnvesteerd en veel vrijkaarten weggegeven om publiek te krijgen. Maar daar kunnen we natuurlijk niet mee doorgaan, want dan blijven we er geld bijdoen. Dit jaar was de lakmoesproef en ik moet zeggen: het Tiroler Schlager Festival heeft zijn bestaansrecht meer dan bewezen. Wij gaan door op de weg die we zijn ingeslagen.”

Het zal de liefhebbers van Tiroler- en piratenmuziek als muziek in de oren klinken. Want Rossum is in het laatste weekeinde van oktober inmiddels the place to be. Uit het hele land kwamen ze zaterdagavond, velen zelfs in traditionele Oostenrijkse klederdracht.

Zo ver gingen de de bezoekers van het piratenfestijn gistermiddag niet, maar de sfeer in de tent was er zeker niet minder om, integendeel. Waren het zaterdagavond de Grenslandkapel, de Brixentaler Buam en Wahnsinn die de show stalen, gisteren was het de beurt aan artiesten en bands als Theo Diepenbrock, Ulrich Bastians, The Moonlights, Heeren van Twente, Siska en Switch/Martin Roode.

Jan Punt werd zaterdagavond tussen de bedrijven door gehuldigd als ‘schlagerpromotor 2010’. De Oldenzaler dankte deze uitverkiezing aan het feit dat hij er in slaagde om de afgelopen twee jaar duizenden steunbetuigingen te verwerven voor zijn actie om de Duitstalige muziekzender SchlagerTV op de kabel te krijgen. En met succes, want sinds 1 oktober is SchlagerTV opgenomen in het basispakket van de Cogas, in een kanaaldeling met TV Oranje. Directeur Gerard Ardesch zette Jan Punt en zijn echtgenote in het zonnetje.

Site to Edit Website Beheer Systeem Design en Hosting Brosis.nl
©2022 Stichting Oktober Evenementen Rossum